Over Da Corsa

Da Corsa

Geen lange wachttijden, alleen maar zorgeloos fietsplezier! Bezoek ons in de buurt van Moordrecht, Westergouwe, Waddinxveen, Triangel en Gouda

Ik ben in de zomer van 2016 begonnen met mijn stage bij BikePro Waddinxveen. Hier ben ik de laatste twee jaar van de middelbare school blijven hangen als vakantiehulp en zaterdagkracht.

Omdat het vak mij zo aansprak heb ik besloten om in 2018 de opleiding Eerste Fietstechnicus te volgen in Rotterdam. Deze driejarige opleiding heeft mij een hoop geleerd zowel bij BikePro als op school.

Na deze periode heb ik nog een aantal cursussen gevolgd bij het IBKI om mijn kennis te ‘finetunen’. Cursussen over afstellen derailleursystemen en verkooptechniek.

"Da Corsa fietsen heeft wat de klant wil"

Recycling:

De tweewielerbranche is een wegwerp maatschappij. Fabrikanten die na enkele jaren geen reserveonderdelen meer leveren dwingen je om een nieuwe fiets te kopen. Hier wilde ik iets aan veranderen. Zo recyclen we zo veel mogelijk onderdelen om te zorgen dat de materialen hun levensduur maximaal kunnen benutten. Ook het tijdig onderhoud kan heel veel doen. Een jaarlijkse onderhoudsbeurt, zelf bijhouden en met zorg omgaan met de fiets zorgen ervoor dat er langer met de fiets gereden kan worden. Ook voorkomt het op langere termijn snellere en onnodige slijtage. Het monteren met de juiste montagepasta’s, op moment zetten van bouten/moeren, het op tijd vervangen van lagers en kabels zorgen ervoor dat je altijd 100 procent uit de fiets kan halen.

Ervaring:

Met mijn jaren ervaring in de (race) fietsen ben ik mij gaan specialiseren in het restaureren en verkopen van racefietsen. Een prachtige tak van sport. Elke fiets die met gepaste aandacht en passie wordt behandeld om alles eruit te halen wat er te halen valt. Van die gedachte krijg ik enorm veel energie.

Vervangen:

Natuurlijk ontkom je er niet aan om bepaalde onderdelen niet te vervangen. Stuurlinten, banden en allerlei slijtende-onderdelen die niet te restaureren zijn, worden bij Da Corsa vervangen door duurzame kwaliteitsproducten. Zichtbare onderdelen zoals banden, maar ook minder zichtbare zoals lagers en kabels. Hierdoor kan er met maximaal plezier gebruik gemaakt worden van de fiets.

In begin 2023 ben ik volledig voor mezelf begonnen in een nieuw pand op het Gouwepark. Een mooie plek met een fijne dynamiek. Ik heb Da Corsa zo ingericht dat het heel huiselijk overkomt en de klanten zich gelijk op hun gemak voelen.  Ik zie jullie graag in mijn winkel voor een leuk gesprek, advies en onderhoud of een goeie bak koffie!

Met sportieve groet,

Melvin van Pruissen